Workshops

Uitdaging

Muziekworkshops

van muziekvereniging De Voortzetters.

Slagwerkgroep De Voortzetters uit Voorthuizen organiseert diverse workshops voor groepen. Leuke activiteiten voor b.v. personeelsuitjes, schoolklassen, bedrijfsuitjes voor teambuilding en ook voor familiefeestjes. Er zijn 3 verschillende workshops nl. Workshop Olietondrummen, Workshop Trommelen en de Workshop Boomwackers.

 

 

olie_ton

Workshop Olietondrummen

Dit is een gezellige activiteit die meestal buiten wordt georganiseerd, omdat deze tonnen wel wat geluid produceren. Als het regent, kan het ook in een loods worden gedaan.

snare_drum

Workshop Trommelen

Deze workshop is een binnenactiviteit, dus het weer speelt hierbij geen rol. Trommelen kan je ook snel leren, en hierbij is enig gevoel voor ritme wel aan te raden. Toch kan iedereen eraan meedoen!

 

 

Boomwackers

Workshop Boomwackers

Boomwackers zijn gekleurde plastic buizen, met elk een andere toon. De buizen zijn gestemd, dat wil zeggen dat je er een melodie mee kunt spelen. Door met de buis op de grond of op een tafel de slaan, kan de melodie worden gespeeld.

 

 

 

 

olie_ton

 

 

 

WORKSHOP OLIETONDRUMMEN

Buiten activiteit | Aantal mensen 15 | Tijdsduur: 2 uur

Dit is een gezellige activiteit die meestal buiten wordt georganiseerd, omdat deze tonnen wel wat geluid produceren. Als het regent, kan het ook in een loods worden gedaan.

Iedereen kan hieraan meedoen, jong en oud. Het is gemakkelijk aan te leren en al snel kan er met de hele groep een ritme worden gespeeld. Er kunnen ongeveer 15 personen per groep deelnemen.

Er zijn grote en kleine olietonnen, die zowel op de bovenkant als ook op de zijkant bespeeld kunnen worden met dikke stokken.

De workshop begint met een korte uitleg over een paar muziektermen die gebruikt gaan worden en er worden muziekstukjes uitgedeeld. Iedereen gaat vervolgens achter een ton staan en dan gaan we van start. Er worden verschillende ritmes ingestudeerd en samen gespeeld. Ook wordt er van ton gewisseld, zodat je de verschillende klanken die geproduceerd worden, kunt onderscheiden.

Meestal duurt een workshop ongeveer 2 uur, dus tussendoor wordt er even een korte pauze ingelast, zodat er  een drankje of koffie/thee gedronken kan worden. Ook is er dan een verrassing bij.

Na de pauze gaan we proberen de aangeleerde ritmes mee te spelen met bestaande muziek. Hierbij wordt via een versterker muziek afgespeeld, terwijl de olietondrummers hun ritmes meeslaan. Dit werkt erg aanstekelijk en vaak gaat men flink tekeer op de tonnen! Ook spelen er enkele slagwerkers van De Voortzetters op hun tonnen tussendoor, waardoor het een geweldig muziekstuk wordt.

Het is een ontspannende en toch interessante activiteit!

Na de workshop kan een ieder nog een drankje nuttigen en evt. wat napraten over de activiteit.

Deze activiteit kan op de boerderij, waar De Voortzetters ook hun repetitieruimte hebben, worden georganiseerd, maar ook op elke bedrijfslocatie, als er maar ruimte is om de tonnen te plaatsen.

 

 

 

 

snare_drum

 

 

 

WORKSHOP TROMMELEN

Binnen activiteit | Aantal mensen 20 | Tijdsduur: 2-3 uur

Deze workshop is een binnenactiviteit, dus het weer speelt hierbij geen rol. Trommelen kan je ook snel leren, en hierbij is enig gevoel voor ritme wel aan te raden. Toch kan iedereen eraan meedoen, omdat er diverse trommels zijn die verschillend bespeeld worden. Er kunnen aan deze activiteit 20 personen per groep deelnemen. De activiteit zal 2-3 uur in beslag nemen.

Aan het begin van de workshop wordt het muziekstuk wat gespeeld gaat worden, kort uitgelegd, en ook de verschillende muziektermen die van belang zijn. Een ieder kiest een trommel uit en dan kan het repeteren beginnen.

Er zal dus tijdens de workshop vanzelf duidelijk worden wie welke trommel gaat bespelen. Door deze diversiteit aan trommels, wordt het een echt orkest wat met elkaar een muziekstuk speelt. Tussendoor wordt er een korte pauze gehouden met koffie, thee of een drankje en wat lekkers erbij.

Het 2e gedeelte van deze workshop wordt met achtergrondmuziek erbij geoefend. Als afsluiting kan er een miniconcert worden gegeven met alle muzikanten! Deze activiteit kan worden georganiseerd in de repetitieruimte van De Voortzetters of op locatie. Hierbij is wel een repetitieruimte nodig waar de instrumenten kunnen worden neergezet. Na afloop is er de mogelijkheid om samen na te praten onder het genot van een drankje.

 

 

 

 

 

 

Boomwackers

 

 

 

WORKSHOP BOOMWACKERS

Binnen activiteit | Aantal mensen 8-16 | Tijdsduur: 2 uur

Boomwackers zijn gekleurde plastic buizen, met elk een andere toon. De buizen zijn gestemd, dat wil zeggen dat je er een melodie mee kunt spelen. Door met de buis op de grond of op een tafel de slaan, kan de melodie worden gespeeld.

De workshop begint ook nu weer met een korte uitleg over de te gebruiken muziektermen en de muziekstukken die gespeeld gaan worden. Van belang is dat een ieder 1 of 2 buizen krijgt en precies weet wanneer hij/zij met de buis moet slaan. Door dit met elkaar te oefenen, komt er een leuke melodie tevoorschijn, en zo kunnen er meerdere liedjes worden aangeleerd. Boomwackers hebben een grappig geluid, dus iedereen zal zeker veel lol hebben tijdens deze workshop. Deze workshop duurt ook ongeveer 2 uur, dus tussendoor is er een korte pauze om wat te drinken en te eten.

Na de pauze komt er achtergrondmuziek bij en gaat het tempo wel wat omhoog. Dat is dus voor iedereen goed opletten geblazen om juist op tijd met de buis te slaan. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten en te genieten van een drankje. Deze activiteit kan in de repetitieruimte van De Voortzetters worden georganiseerd of op locatie.