Wil je slagwerker worden?

 

Muziekles? Wij bieden goedkope muzieklessen aan in Zwartebroek! Wat is een slagwerker en hoe kan je dit worden door muziekles te volgen? Een slagwerker is een muzikant die een slagwerkinstrument bespeelt. Er zijn 2 soorten slagwerkinstrumenten, nl. gestemde slagwerkinstrumenten: zoals een bells of xylofoon & ongestemde: zoals diverse soorten trommen, timbales en conga’s.

 

 

Gestemd slagwerk

De eerste soort is het melodisch slagwerk, hieronder vallen marimba, xylofoon, bells & vibrafoon. Hierbij worden de noten van het muziekschrift aangeleerd zodat er een melodie gespeeld kan worden.

Ongestemd slagwerk

Bij de 2e soort het ongestemd slagwerk gaat het om de ritmes en  het tempo waarin gespeeld wordt. Ongestemd slagwerk bestaat uit verschillende trommen zoals een snare drum of een base drum. Ook vallen de bij-instrumenten onder deze groep zoals: tamboerijn, maracas, cabassa, triangel, agogobel, cowbell, claves, beatring, vibraslap, shaker,quiro, castagnetten, enz.

Muziekles

Als je ongestemd slagwerker wil worden moet je eerst op les. Binnen de muziek zijn er hoofdzakelijk 4 niveaus namelijk A , B , C & D. Nadat je niveau A hebt behaald, kun je ervoor kiezen om een diploma te halen. Dit is niet verplicht! Je kunt hiernaast als je slagwerkles blijft volgen je les uitbreiden met bijvoorbeeld het drumstel!

Lees hier meer over drumles:

 

Kosten

Bij onze muziekvereniging kun je op les komen, hier zijn echter kosten aan verbonden. Om hoge kosten te voorkomen werkt de Voortzetters met een vernieuwend concept. Hierdoor gaat de kwaliteit van het onderwijs niet naar beneden maar de kosten wel.

 

Het vereniging’s gevoel

Binnen onze vereniging hebben we alleen slagwerkers. Hierdoor kan er geen scheiding ontstaan tussen verschillende groepen muzikanten, want ongestemd en gestemd slagwerk werken intensief samen waardoor er een echt vereniging’s gevoel wordt gecreëerd. Ook wordt er als vereniging een gezellig studieweekend georganiseerd waardoor muzikanten niet alleen muziek maken maar ook veel van elkaar kunnen leren.

 

Jij bent bij ons geen nummer!

Bij onze muziekvereniging “De Voortzetters” ben je geen nummer. Wij willen zoveel mogelijk contact met onze leden behouden om onze vereniging jouw vereniging te maken. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, als iedereen het eens is met jouw mening kan deze doorgevoerd worden. Geen bestuur die de regels en richting bepaald van de vereniging! Nee dat doe jij als je lid bent!

Locatie: Zelderseweg 15