Opleiding – muziekles heeft het allemaal!!!

muziekles-voorthuizen

Wil je slagwerker worden?

Wat is een slagwerker en hoe kan je dit worden door muziekles te volgen? Een slagwerker is een muzikant die een slagwerkinstrument bespeelt. Er zijn 2 soorten slagwerkinstrumenten, nl. gestemde slagwerkinstrumenten: zoals een bells of xylofoon & ongestemde: zoals diverse soorten trommen, timbales en conga’s.

 

 

 

 

 

muziekles-voorthuizen

Gestemd slagwerk

De eerste soort is het melodisch slagwerk, hieronder vallen marimba, xylofoon, bells & vibrafoon. Hierbij worden de noten van het muziekschrift aangeleerd zodat er een melodie gespeeld kan worden.

 

 

muziekles-voorthuizen

Ongestemd slagwerk

Bij de 2e soort het ongestemd slagwerk gaat het om de ritmes en  het tempo waarin gespeeld wordt. Ongestemd slagwerk bestaat uit verschillende trommen zoals een snare drum of een base drum. Ook vallen de bij-instrumenten onder deze groep zoals: tamboerijn, maracas, cabassa, triangel, agogobel, cowbell, claves, beatring, vibraslap, shaker,quiro, castagnetten, enz.

 

muziekles-voorthuizen

 

De Voortzetters | Opleiding | Durf jij de uitdaging aan?

Muziekles

Als je ongestemd slagwerker wil worden moet je eerst op muziekles. Binnen de muziek zijn er hoofdzakelijk 4 niveaus namelijk A , B , C & D. Nadat je niveau A hebt behaald, kun je ervoor kiezen om een diploma te halen. Dit is niet verplicht! Je kunt hiernaast als je muziekles blijft volgen je muziekles uitbreiden met bijvoorbeeld drumles!

Ik wil graag gaan drummen, maar waarom zou ik op muziekles gaan bij “De Voortzetters”?

Als je bij muziekvereniging “De Voortzetters” op drumles gaat, krijg je niet alleen muziekles maar je kunt namelijk naast je muziekles ook op een snare drum meespelen samen met andere muzikanten. Dat is natuurlijk veel leuker dan dat je alleen elke week een muziekles krijgt van een half uur. Je bouwt tegelijkertijd ook contacten op met andere mensen die dezelfde interesse hebben als jij, namelijk muziek. Zo heb je na de repetities altijd iets om over na te praten. Ook ga je mee met de slagwerkgroep door heel Nederland van Avondvierdaagsen tot een studieweekend, niets is bij muziekvereniging De Voortzetters uit Voorthuizen onmogelijk, en gezelligheid staat voorop!

Wij als muziekvereniging bieden iedereen een gratis proefles aan. Je kunt namelijk niet beslissen welk instrument je gaat bespelen voordat je ze eerst hebt uitgeprobeerd. Door zowel melodisch als ongestemd te proberen, komt je voorkeur direct naar voren. Heb je wel eens een slagwerkinstrument bespeeld, of durf jij die uitdaging aan?

voorthuizenmuziekles-voorthuizen

muziekles-voorthuizen

Kosten

Bij muziekvereniging kun je op muziekles komen, hier zijn echter kosten aan verbonden. Om hoge kosten te voorkomen werkt de Voortzetters met een vernieuwend concept. Hierdoor gaat de kwaliteit van het onderwijs niet naar beneden maar de kosten wel.

Het vereniging’s gevoel

Binnen onze vereniging hebben we alleen slagwerkers. Hierdoor kan er geen scheiding ontstaan tussen verschillende groepen muzikanten, want ongestemd en gestemd slagwerk werken intensief samen waardoor er een echt vereniging’s gevoel wordt gecreëerd. Ook wordt er als vereniging een gezellig studieweekend georganiseerd waardoor muzikanten niet alleen muziek maken maar ook veel van elkaar kunnen leren.

Jij bent bij ons geen nummer!

Bij onze muziekvereniging “De Voortzetters” ben je geen nummer. Wij willen zoveel mogelijk contact met onze leden behouden om onze vereniging jouw vereniging te maken. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, als iedereen het eens is met jouw mening kan deze doorgevoerd worden. Geen bestuur die de regels en richting bepaald van de vereniging! Nee dat doe jij als je lid bent!

Locatie: Zelderseweg 15 (in de buurt van Voorthuizen)