WORKSHOP BOOMWACKERS

Binnen activiteit | Aantal mensen 8-16 | Tijdsduur: 2 uur

Boomwackers zijn gekleurde plastic buizen, met elk een andere toon. De buizen zijn gestemd, dat wil zeggen dat je er een melodie mee kunt spelen. Door met de buis op de grond of op een tafel de slaan, kan de melodie worden gespeeld.

De workshop begint ook nu weer met een korte uitleg over de te gebruiken muziektermen en de muziekstukken die gespeeld gaan worden. Van belang is dat een ieder 1 of 2 buizen krijgt en precies weet wanneer hij/zij met de buis moet slaan. Door dit met elkaar te oefenen, komt er een leuke melodie tevoorschijn, en zo kunnen er meerdere liedjes worden aangeleerd. Boomwackers hebben een grappig geluid, dus iedereen zal zeker veel lol hebben tijdens deze workshop. Deze workshop duurt ook ongeveer 2 uur, dus tussendoor is er een korte pauze om wat te drinken en te eten.

Na de pauze komt er achtergrondmuziek bij en gaat het tempo wel wat omhoog. Dat is dus voor iedereen goed opletten geblazen om juist op tijd met de buis te slaan. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten en te genieten van een drankje. Deze activiteit kan in de repetitieruimte van De Voortzetters worden georganiseerd of op locatie.