WORKSHOP OLIETONDRUMMEN

Buiten activiteit | Aantal mensen 15 | Tijdsduur: 2 uur

De workshop olietondrummen is een gezellige activiteit die meestal buiten wordt georganiseerd, omdat deze tonnen wel wat geluid produceren. Als het regent, kan het ook in een loods worden gedaan.

Iedereen kan hieraan meedoen, jong en oud. Het is gemakkelijk aan te leren en al snel kan er met de hele groep een ritme worden gespeeld. Er kunnen ongeveer 15 personen per groep deelnemen.

Er zijn grote en kleine olietonnen, die zowel op de bovenkant als ook op de zijkant bespeeld kunnen worden met dikke stokken.

De workshop olietondrummen begint met een korte uitleg over een paar muziektermen die gebruikt gaan worden en er worden muziekstukjes uitgedeeld. Iedereen gaat vervolgens achter een ton staan en dan gaan we van start. Er worden verschillende ritmes ingestudeerd en samen gespeeld. Ook wordt er van ton gewisseld, zodat je de verschillende klanken die geproduceerd worden, kunt onderscheiden.

Meestal duurt een workshop ongeveer 2 uur, dus tussendoor wordt er even een korte pauze ingelast, zodat er een drankje of koffie/thee gedronken kan worden. Ook is er dan een verrassing bij.

Na de pauze gaan we proberen de aangeleerde ritmes mee te spelen met bestaande muziek. Hierbij wordt via een versterker muziek afgespeeld, terwijl de olietondrummers hun ritmes meeslaan. Dit werkt erg aanstekelijk en vaak gaat men flink tekeer op de tonnen! Ook spelen er enkele slagwerkers van De Voortzetters op hun tonnen tussendoor, waardoor het een geweldig muziekstuk wordt.

Het is een ontspannende en toch interessante activiteit!

Na de workshop olietondrummen kan een ieder nog een drankje nuttigen en evt. wat napraten over de activiteit.

Deze activiteit kan op de boerderij, waar De Voortzetters ook hun repetitieruimte hebben, worden georganiseerd, maar ook op elke bedrijfslocatie, als er maar ruimte is om de tonnen te plaatsen.

muziekworkshop olietondrummen
Gezellige muziek workshop in Gelderland

Wat kost deze workshop

Deze workshop wordt per persoon geboekt. Er moet voor minimaal 8 personen worden geboekt.